Gril
CITÁTY Z KNIHY
"Príspevkom Jamajky do sveta barbecue je jerk pork, bravčové mäso, ktoré sa pečie na tlejúcom pimentovníkovom dreve, čo je azda najaromatickejšie
"Príspevkom Jamajky do sveta barbecue je jerk pork, bravčové mäso, ktoré sa pečie na tlejúcom pimentovníkovom dreve, čo je azda najaromatickejšie palivo na svete. Jerk pork je charakteristické svojou ochucovacou zmesou - aromatickou, ohnivou pastou z čili paprík habanero, celého nového korenia, mladej cibuľky, čerstvého tymianu a vari tuctu ďalších chuťových prísad. Tradícia si vyžaduje poprepichovaťmäso ostrým predmetom, aby chuťové prísady prenikli dovnútra. Na Jamajke sa jerk pork pripravuje z celého prasiatka; ja ho pripravujem z čerstvého bravčového pliecka s kosťou a kožou, ktoré pred marinovaním a grilovaním motýľkovito narežem a vykostím."